Tandblekningspenna – info, bäst i test & prisjämförelse!

Prisjämförelse Tandblekningpenna

E-BUTIK Pris Frakt Summa Extra Tillbehör Läs vidare
Beconfident 295 kr 0 kr 295 kr Räcker till ca. 40 ggr
SimpleSmile 369 kr 0 kr 369 kr Räcker till ca. 40 ggr
Dentaworks 395 kr 29 kr 424 kr Räcker till ca. 40 ggr

Vi har testat Becofidents tandblekningspenna för bara 295 kr och blev positivt överraskande av resultatet! Blekgelen med 28% karbamid peroxid penslas direkt på tänderna och torkar snabbt. Synbart resultatet efter bara ett par dagar.

Enkelt, smidigt och effektivt

Att använda en tandblekningspenna för att bleka dina tänder är vad det låter som. Du använder helt enkelt en penna för att bleka dina tänder, och inga andra tillbehör behövs.

En tandblekningspenna är sålunda fylld med ett blekgelé som du penslar direkt på dina tänder. Det är alltså inte frågan om en penna med ett stift. Istället är den utrustad med en slags minipensel som gör det enkelt att pensla geléet på tänderna. Vanligen är penna laddad med ett par ml blekning. Koncetrationen brukar ligga på någonstans mellan 22 – 25%.

Den stora fördelen med en blekningspenna är enkelheten och mobiliteten. Den är ju lätt att få ner i såväl necessären som handväskan, och du kan följaktligen ta med den varsomhelst, närsomhelst. (Den tar inte så mycket mer utrymme än en vanlig penna.)

Jämfört med ett ”standard – tandblekningskit” är den dessutom enklare att använda. Du slipper momenten med att koka och passa in tandskenorna, det enda du behöver göra är att ta fram pennar och pensla blekningsgelet direkt på tänderna.

Nackdelen, och anledningen till att inte alla enbart använder tandblekningspennan, är resultatet.

Moderna tandblekningspennor är förvisso synnerligen effektiva, men om du har riktigt missfärgade tänder och vill få ett fullgott resultatat, är det bättre att investera i ett traditionellt tandblekningskit. En tandblekningspenna passar däremot utmärkt för dig med mindre missfärgningar, eller för dig som vill bättre på en utförd tillblekning och, så att säga, hålla den intakt.

Vanliga frågor om denna produkt

Hur ofta använder man pennan?
För exakta specifiktioner om rekommenderad användningsfrekvens ska du alltid läsa i bruksanvisningen som medföljer när du beställer en blekpenna. Det vanliga är att man använder den en eller två gånger om dagen. Exempelvis morgon och kväll. Man ska inte heller ”ta bort” eller skölja väck blekningen när man väl applicerat den, utan bara låta den försvinna naturligt. Därför kan du använda tandblekningspennan innan du går och lägger dig, så bleks dina tänder under natten.

Är det svårt att bleka tänderna med en penna?
Jämfört med att bleka tänderna med ett vanligt tandblekningskit upplever många att det är mycket lättare att använda en tanblekningspenna. Som vi nämnt tidigare så slipper du många moment, och kan bara gå rakt på sak och pensla på blekmedlet direkt på dina tänder.

Blir det ett bra resultat?
En tandblekningspenna gör dina tänderna flera nyanser vitare och resultatet är permanent (däremot så kommer dina tänder givetvis att missfärgas på ”naturlig” väg framöver..)