Tandblekning Hemma, prisjämförelse & omdömen + bäst i test

Prisjämförelse av olika tandblekningskit för tandblekning hemma!

Svag Koncentration (Känslig) – 15-16%

E-BUTIK Pris Frakt Summa Extra Tillbehör Läs vidare
SimpleSmile 295 kr 0 kr 295 kr Förvaringsbox inkluderat
beconfiDent 329 kr 0 kr 329 kr Extra tandskena inkluderat
Dentway 895 kr 0 kr 895 kr Extra tandskena inkluderat

Normal Koncentration, 22-23%

E-BUTIK Pris Frakt Summa Extra Tillbehör Läs vidare
Easywhite 299 kr 29 kr 329 kr Blekgel 12 ml
beconfiDent 339 kr 0 kr 339 kr Extra tandskena inkluderat
Simplesmile 379 kr 0 kr 379 kr Förvaringsbox inkluderat
Dentaworks 395 kr 29 kr 424 kr Förvaringsbox inkluderat
Dentway 895 kr 0 kr 895 kr Extra tandskena inkluderat

Stark Koncentration, ca.35%

E-BUTIK Pris Frakt Summa Extra Tillbehör Läs vidare
Easywhite 349 kr 29 kr 378 kr Blekgel 12 ml
Simplesmile 399 kr 0 kr 399 kr Förvaringsbox inkluderat

Att köpa kitt för tandblekning hemma har de senaste åren blivit en synnerligen populär metod för att få vitare och vackrare tänder utan att nödgas antränga vare sig ekonomin eller geniknölen speciellt mycket. Att bleka tänderna hemma är med andra ord både billigt och enkelt. Det enda du behöver göra är att beställa ett tandblekningskit på nätet och invänta leverans (vilket vanligtvis inte tar mer än ett par dagar.)

Därefter öppnar du ditt kit, läser igenom instruktionerna noga och sätter igång!

Att bleka tänderna hemma är en enkel steg-för-steg-process

Det kan skilja sig lite åt i det exakta förfarandet vad gäller att bleka tänderna hemma, men grunderna är desamma. Det första du behöver göra är att skapa formen på tandblekningsskenan så att den passar dina tänder. Detta gör du genom att första koka skenan så att den blir mjuk och formlig.

Därefter fixerar du skenan den i övre eller nedre tandraden och låter den sitta kvar till den stelnat – och sålunda format sig efter dina tänder.

I nästa steg applicerar du blekningsmedlet i skenen och fixerar den i munnen. Nu är blekningsprocessen igång! På detta sätt upprepar du sedan processen, en eller flera gånger om dagen. Ju mer frekvent du använder tandblekningen, desto snabbare får du vitare tänder.

Hur lång tid tar det att få snygga tänder – och hur långa varar det?

Förutom priset är de vanligaste frågorna angående tandblekning hemma dels hur lång tid det tar att få snygga tänder, dels om resultatet verkligen är beständigt.

Svaret på frågan om tiden är att det beror på hur dina tänder ser ut idag. Är de extremt missfärgade och gula, kommer det att ta längre tid att bleka dem, än om de är hyggligt vita. En sak kan du dock vara säker på. Oavsett vilken slags färg på tänderna du utgår ifrån, så kommer din tandblekning att göra dem betydligt vitare – i flera fall upp till 7 nyanser. Hur lång tid det tar beror också på vilken slags styrka på väteperoxiden du använder, samt hur frekvent du bleker dina tänder (en eller fler gånger om dagen.) Räkna med ett par dagar för ett ordentligt resultat.

Resultatet av denna typ av hemmatanblekning är beständig. Det är ingen skillnad i beständighet på att bleka tänderna själv jämfört med en mycket dyrare behandling hos en klinik.

Däremot är aldrig tandblekning beständig i så måtto att dina tänder aldrig mer kommer att missfärgas. Det gör de naturligtvis. Hur snabbt beror på dina vanor. Rökning, snusning, kaffe och te är fyra exempel på konsumtion som missfärgar dina tänder i hög grad.

Du kan läsa mer om grad av missfärgning och annat som har med detta att göra i den här inlägget.

Hur väljer jag rätt tandblekningskit?

Som du noterat på den här sidan kan man beställa tandblekningskit med olika styrka. Mild, standard eller stark.

Vilken som passar just dig måste du själv avgöra utifrån din erfarenhet av dina tänder.

Första gången du blekar dina tänder hemma brukar de flesta rekommendera att du väljer mild eller standard. Har du känsliga tänder ska du välja mild. Har du blekt tänder tidigare utan biverkningar och har ”tåliga” tänder som inte lätt för isningar eller ilningar, kan den starkare blekningen vara ett alternativ. De allra flesta som utför sin tandblekning hemma för första gången väljer standardkittet.