Så sköter du dina tänder efter tandblekningen för ett varaktigt resultat!

När du lagt ner jobb och energi för att bleka dina tänder så vill du såklart att resultatet varar så länge som möjligt. Rent generellt, som ett slags riktvärde, brukar man säga att en tandblekning hemma varar i ungefär ett år. Men det är en sanning med modifikation. För hur länge ditt vita leende består efter en tandblekning hemma beror på dina vanor. Det går aldrig helt att undvika att tänder missfärgas av den enkla anledningen att den mat och dryck du konsumerar varje dag på ett eller annat sätt påverkar dina tänder – och successivt missfärgar dem. I vilken grad och frevens detta sker är i sin tur beroende på summan av dina laster. Du har kanske noterat att rökare och snusare ofta har gula tänder, vilket beror på att nikotinet lägger sig som en gul hinna över tänderna. Även te och kaffe har en missfärgande effekt, liksom flera andra livsmedel.

Det bästa du kan göra för att sköta dina tänder och få resultatet av din tandblekning att vara är enkelt. Håll en god tandhygien! Borsta tänderna två gånger om dagen, undvik ovannämnda laster, och glöm inte bort att då och då rengöra med tandtråd.

En annan metod för att underhålla en tandblekning, som blivit mer och mer populär, är att ”fräscha” upp med en så kallad tandblekningspenna. En tandblekningspenna går att använda som en enskild metod för att bleka tänderna hemma, men kan, som sagt, även användas som ett komplement till en genomförd blekning.

No comments yet.

Lämna ett svar