FAQ

 • Kan jag beställa tandblekning av er?

 • Nej, du kan inte beställa tandblekning av oss. Vår webbplats syftar endast till att hjälpa dig som konsument att välja en bra produkt. Här hittar du sålunda flera företag som säljer tandblekningsprodukter, samt omdömen, recensioner och länkar till respektive e-shop.

 • Varför ska man bleka tänderna i hemmet istället för hos tandläkaren?

 • Det finns enligt vår mening ett starkt övervägande själ till att bleka tänderna hemma istället för att gå till tandläkaren. För att det är billigare. Du sparar tusenlappar på att bleka tänderna hemma, och dessutom är det väldigt enkelt. En tandblekning hos tandläkaren kostar allt från ett par tusen upp till femsiffriga belopp. En blekning av tänderna hemma handlar istället om hundralappar (cirka 300-900 kr).

 • Kan man få biverkningar av att bleka tänderna?

 • Ja, det kan man. Den allra mest förekommande biverkningen är så kallade ilningar i tanden och ”isningar” både under och efter tandblekningen. Men dessa lägger sig vanligtvis efter ett par dagar. För att motverka ilningar kan man till exempels skölja munnen med flour efter tandblekningen och använda en tandkräm som är avsedd för känsliga tänder.

  Det finns också individer som fått irriterat tandkött av behandlingen. Detta är dock väldigt ovanligt och lägger sig efter ett par dagar.

  Rent allmänt gäller det att hålla en god munhygien under tandblekningen. Du ska givetvis också alltid följa din tandläkares råd.

 • Hur lång tid det innan jag fått vitare tänder?

 • Tiden det tar att få vitare tänder är individuellt. Det beror alltså på hur missfärgade dina tänder är innan du påbörjar din tandblekning. Att utföra blekningen av tänderna hemma brukar ta ungefär 30-60 i anspråk minuter om dagen, och de allra flesta ser resultat direkt – eller åtminstone efter ett par dagar. Har du riktigt missfärgade tänder får du sannolikt räkna med ett par veckor innan du har ett vitt och fint leende som du är nöjd med.

  Hur lång tid det tar beror också på vilken slags tandblekningprodukt du använder. Det finns olika grader av ”styrka” att välja mellan, beroende på hur känsliga dina tänder är. Vilken slags tandblekningsprodukt som passar dig måste du läsa vidare om på respektive produktsida. Grundprincipen är dock att ju mer frekvent du använder din tandblekning, desto snabbare kommer du att bleka dina tänder. Dock ska du givetvis alltid följa skötsel – och användningsråden som medföljer ditt tandblekningskit.

 • Hur länge varar en tandblekning?

 • Hur länge dina tänder kommer vara vita och fina beror på. Själv tandblekningen är permanent och varar sålunda livet ut. Men därmed inte sagt att dina tänder inte kommer att missfärgas igen. Om du är en storkonsument av exempelvis kaffe och rödvin, samt rökare eller snusare (nikotinet bilder ett slags ”gul hinna” på fina tänder), så kommer dina tänder av missfärgas i snabbare takt. Ett slags genomsnitt brukar vara att en tandblekning vara i drygt ett år. Därefter kan du återupprepa behandlingen igen.